2019. december 27., péntek

A díva, aki öngyilkos lett


47 éve december 26-án önkezével vetett véget az életének Domján Edit színésznő. Hogy mi történt valójában, azt ma éppoly kevéssé tudjuk, mint akkoriban. Sokat hallottunk arról, hogy élete szerelmével, Szécsi Pállal történt szakítás miatt történt. Máskor meg arról szólt a fáma, hogy az öregedés miatti félelem volt az ok. És azt mondták, hogy már korábban elhatározta, hogy nem akar 40 éves kora után élni.



Hogy mi az igazság, azt ma sem tudjuk. Pedig két búcsúlevelet is hátrahagyott. Az egyiket volt férjének, a szintén sztárszínész Kaló Flóriánnak, a másikat pedig az öccsének.





A kezdet
Domján Edit tehetsége már gyermekkorában megmutatkozott, hiszen számos iskolai ünnepségen és szavalóversenyen is sikereket ért el. Ezek a sikerek alapozták meg azt az elhatározását, hogy színésznő legyen. A középiskolát követően 1950-ben kezdte el a Színház és Filmművészeti Főiskolát, ahol 1954-ben végzett.

A főiskolán ismerkedett meg Kaló Flóriánnal is. Egymásba szerettek, és a főiskola után össze is házasodtak. Házasságuk 1954-től 1969-ig tartott.

Mindeközben országosan ismert színésznő lett és a dívák sorába emelkedett. Közben játszott a Szegedi Nemzeti Színházban, majd Budapesten a Petőfi Színházban és 1964-től haláláig a Madách Színházban. Pályája során közel 80 szerepet vitt színpadra, tíz filmben és nagyon sok rádiós feldolgozásban szerepelt.




Szerelem és halál
Szécsi Pállal közvetlenül 1972 elején találkozott, és ahogy mondani szokták, első látásra egymásba szerettek. Amint azt Szécsi Pál meg is énekelte, viharos szerelem volt az övék. Ezt jól mutatja az is, hogy bár Domján Edit szerelmes volt Szécsi Pálba, amikor teherbe esett, mégis az abortusz mellett döntött.

Talán ez is közrejátszott abban, hogy a szerelmük véget ért, és 10 hónap után (januártól októberig voltak egy pár) szakítottak.

Nem sokkal később pedig, 1972. december 26-án Domján Edit öngyilkos lett.

(fotók:youtube.com, színház.hu, manda.hu)










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése